Vila Florilor Busteni

Ce facem în Bușteni?

Ce facem in Busteni?
Noi, cei de la Vila Florilor Busteni v-am pregatit acest mic ghid ajutator pentru cand ajungeti in Busteni!
În primul rând, Bușteniul este mai mult decât pare, nu este doar o stațiune montană.
Este special prin oamenii ei, prin spectacolele de pe munte din fiecare zi și prin “aerul” de aici.

Unde putem manca bine in Busteni?

BISTRO FLOARE DE IRIS(fostul Tango) unde găsiți de la preparate vegane, vegetariene la tot felul de combinații de aripioare, BBQ, paste, burgeri etc; + personal foarte amabil.
Nota: 4,7/5
Adresa: Bulevardul Libertății 75, Bușteni 105500
Google Maps: https://goo.gl/maps/HKTuPNhaxXPgFKS79

RESTAURANTUL COMPLEXULUI COCHET  au mancare proaspata, am apreciat mult cartofii care nu erau congelati ca in majoritatea restaurantelor. Portiile mari, locatie frumoasa.
Nota: 4,6/5.
Adresa: Str. Urlatoarei, nr. 26.
Google Maps: https://goo.gl/maps/ji6ajisAJMoRH1HN9

PIZZA STATION BUSTENI (gara CFR), livreaza pizza oriunde! este gustoasa si completa (o pizza are aprox. 1,4 kg sau asa ceva, oricum, este mare).
Nota: 4,2/5
Adresa: Gara CFR, Bușteni 105500
Google Maps: https://goo.gl/maps/rRv5C5CPimLC1pox6

LA ETAJ (Bd. Libertății, nr. 67) este locul unde poți mânca copios cu o priveliște de vis, direct către Caraiman, servire ok!
Nota: 4,5/5
Adresa: Bulevardul Libertății nr. 67, Bușteni 105500
Google Maps: https://goo.gl/maps/HueyJZ7DoJmvkc6h6

Cele mai bune deserturi le-am mâncat, fără cea mai mică ezitare la RESTAURANTUL CANTACUZINO, de asemenea, să nu uităm de priveliștea din curtea castelului!
Nota: 4,4/5
Adresa: Strada Zamorei 1, Bușteni 105500
Google Maps: https://goo.gl/maps/zSsJEbiJRqmfMrwX8

Prajituri bune puteti manca si in centrul orasului la cofetaria DELICE, folosesc ingrediente de calitate precum pastaie de vanilie ci nu esente ieftine, ciocolata belgiana etc
Nota: 4,3.
Adresa: Bd. Libertatii, nr. 85
Google Maps: https://g.page/cofetarie-delice-busteni?share

Cafeaua de origine și-a făcut apariția și în Bușteni, prin localul numit QUWWA (Bd. Libertății, nr. 51) au o cafea care e musai să fie testată, atât pentru gustul cât și pentru beneficiile ei!
Nota: 4,4/5
Adresa: Bulevardul Libertății 51, Bușteni 105500
Google Maps: https://g.page/QUWWA?share

*in cazul in care ajungeți și prin Sinaia vă recomand cu mare încredere un burger excelent de la UMAMI SENSE, bauturi speciale la BRUMsi restaurantul Snow,
S
untem siguri ca exista multe alte localuri cu mancare buna, dar acestea, momentan, ne-au satisfacut preferintele.

Informatii ajutatoare:

Daca la Vila Florilor Busteni veti avea de gand sa va serbati ziua de nastere, puteti lua, pe comanda, tort de la DELICE (bd. Libertății, nr. 85). Dupa cum va ziceam, folosesc batoane de vanilie, nu esență; ciocolată belgiană de calitate, ceea ce face diferenta.

Să nu uităm de locul de unde vă puteți cumpăra pâine proaspătă, în orice zi- BRUTĂRIA de pe strada Pescăriei (care este la 2 minute de Vila Florilor Bușteni).

Pastrav proaspat puteti cumpara de la Pastravaria Busteni care este la 3 minute de mers cu masina, de la Vila Florilor Busteni.
Pentru gratar, carne proaspata gasiti la carmangeria de langa Penny care este la distanta de 5 minute cu masina.
Totodata, este un loc nou in oras unde gasiti inghetata artizanala facuta din ingrediente naturale. Vara sta am gasit inghetata de soc.. pur si simplu incredibila! Micagelaterie Busteni se numeste si o gasiti pe Bd. Libertatii nr.112 aici veti gasi si diverse prajituri de casa.

Iată câteva trasee ușoare-deci ce facem în Bușteni!

În Bușteni puteți face tot felul de drumeții atat pe jos cat si cu ATV-uri(apropo, oaspetii nostri beneficiaza de discount).
Indiferent de anotimp este foarte important să aveți la voi bocanci de calitate care să vă protejeze picioarele, inclusiv pot să vă salveze de la entorse! etc

1. Drumul către cascada URLĂTOARE care începe de lângă telecabină! Traseul pana la cascada Urlatoarea este unul destul de lejer si placut.
Va puteti lasa masina in parcarea de la telecabina iar apoi, in sus spre padure veti gasi indicatiile si semnele pe care e nevoie sa le urmati ca sa ajungeti la cascada!
Recomand sa vizitati aceasta cascada si iarna, are un farmec aparte, totusi, fiti foarte atenti sa va echipati corespunzator!

2. Cascada Valea Spumoasa
Ca distanta este aproximativ la fel ca la cascada Urlatoare doar ca aici este mai putin aglomerat (este mai mult de urcat), veti intalni o cascada mult mai mare, view asupra vaii si puteti sa va savurati sandvisul la refugiul salvamont.
Pornirea catre traseu se face tot de la baza padurii, de langa telecabina, este traseu marcat.

3. Sfinxul si babele.
La aceste puncte poti ajunge destul de usor.
Prima ruta ar fi cu telecabina din Busteni ce ajunge la cabana Babele. Iar de acolo aveti fix un minut pana la monumente.
Cealalta varianta ar fi cu masina pana la cabana Piatra Arsa, iar de acolo pe jos aproximativ 30-45 de minute, in functie de conditiile meteo.
Cea de a doua varianta ar fi indicata sa o faceti dimineata astfel sa evitati neplacuta situatie in care sa va intoarceti pe intuneric, totodata mergeti cu cineva care cunoaste traseul sau pur si simplu urmati indicatoarele pana acolo insa echipati-va cu bocanci de calitate, pelerine de ploaie, apa etc.

4. În spatele Vilei Florilor, și mai concret, pe strada Zambilelor dacă urcați, ajungeți fix în PĂDURE.
Urmând traseul, prin partea stângă- veți ieși pe lângă Castelul Cantacuzino, trecând și pe lângă o fostă carieră de piatră din munții Baiului. Drumul, la mers lejer, durează aprox. o oră.

5. Traseul către cabana ”DIHAM”, ce începe din Valea Cerbului, de lângă restaurantul ”Gura Diham”. Apropo, sus poți încerca un MBS(pentru ”începători” asta s-ar traduce mămăliguță cu brânză și smântână, haha!)

Poți face plimbări cu ATV-ul, oaspetii nostri beneficiaza de un discount de 10%!

6. Încă un loc cu vedere super faină asupra orașului Bușteni și a muntelui este așa zisul ”BELVEDERE” ~ strada Zaomrei, nr. 42.

7.Crucea Caraiman
Accesul pana la cruce il puteti face pe jos, de la Sfinx.
Este un traseu absout minunat, in special vara!
Privelistea este deosebita si energia locului, aparte!

Nu uitați de pârtia Kalinderu! Găsești inclusiv intructori de snowboard, ski. Cei mai buni!

Partia din Busteni este un loc fain atat iarna, pentru activitatile pe care le poti practica, dar si vara, cand poti sta pe iarba si savura un cocktail!
Iarna gasesti instructori de ski, placa si pentru copii dar si pentru adulti; dar si loc pentru saniute!
Poti inchiria orice echipament ai nevoie, de la baza partiei.

Atenție! Deși cele de mai sus sunt considerate trasee ușoare, vă recomand să mergeți echipați corespunzător-bocanci, frontală, apă/ceai în termos, voie bună, respect față de natură.

Să ținem cont și de faptul că ar fi indicat să plecăm la drum, dimineața! Asta pentru că în această perioadă se întunecă destul de repede și este neplăcut să rămâi prin pădure noaptea, și mai ales pe un teritoriu nefamiliar.

Ce putem vizita in oras?

Manastirea Caraiman este un loc aparte, are o energie faina. Atat in curte cat si in interiorul lacaselor de acolo.
Are si o poveste: manastirea a fost visată, de către părintele Gherontie, internat fiind pe atunci la sanatoriul din Busteni. A avut un vis in care Fecioara Maria ii spunea ca in locul unde va gasi un brad cu sase ramuri langa o apa curgatoare sa ridice o manastire. A fost nevoie de aproape jumătate de deceniu până când s-a ivit și în realitate, pe terenul Plaiul Palanca, supranumit și Poiana Soarelui, doi ani fiind necesari doar pentru a găsi locul prevestit în vis. In curte se gaseste un brad atipic, sub forma unui uriaș policandru, si in jurul arborelui –este construit aghiazmatarul.
In interiorul mănăstirii, pelerinii se pot reculege, pot admira mica gospodărie monahală, adevărată atracție pentru cei mici, de vreme ce adăpostește găini, rațe, gâște, păuni, porumbei, fazani, iepurași sau ponei.

Puteti vizita si Casa Memorială „Cezar Petrescu
Stiai ca Cezar Petrescu a scris “Fram ursul polar”?
Din punctul meu de vedere, este un loc cu istorie ce merita vizitat.
Atentie! ca orice casa memoriala/muzeu, lunea este inchis. Pentru a evita neplacerile, mereu verificati orele de functionare.

Așa dar, mai jos voi atașa câteva poze din locațiile în care am mâncat (nu obișnuiesc să fac poze la mâncare, dar i’ll try my best) și de pe traseele menționate mai sus!
Dar, nu uita că ne poți urmări și pe pagina noastră de FB sau IG pentru a fi la curent cu mai multe info și recomandări!

Sper că vă sunt de folos informațiile!

Anyway, ai văzut articolul despre animalele din Bucegi?
Mulțumesc pentru timpul acordat!
Articol ” Ce facem in busteni? ”.

Evelina.

English version

 

We, Vila Florilor Busteni, have prepared this little helpful guide for you when you arrive in Busteni!
What are we doing in Busteni?
First of all, Busteni is more than it seems, it is not just a mountain resort.
Busteni is special for its people, for the daily mountain shows, and for the “air” here.

 

Secondly, the people here are really nice, they are authentic, with spirit and “hunting”. Jumping, hardworking and dedicated people. Most of those who have restaurants in Busteni are locals so I recommend you step on their doorstep!

 

Where we can eat well in Busteni?

 

For instance, some places that have satisfied my tastes are:

 

BISTRO FLOARE DE IRIS (str Libertății no 75) (former Tango) where you can find vegan food and even more, vegetarian dishes to all kinds of combinations of wings, BBQ, pasta, etc; + very friendly staff.

RESTAURANTUL COMPLEXULUI COCHET  they have fresh food, also the fries and the grilled ones. Very nice location.

 

PIZZA STATION BUSTENI (CFR Railway), they deliver pizza everywhere, tasty and big portions.

 

LA ETAJ(Bd Libertății, nr 67)is the place where you can eat copiously with a dream view, directly to Caraiman.

 

We ate the best desserts without the slightest hesitation at the CANTACUZINO RESTAURANT, also impeccable service and let’s not forget the view from the terrace!

 

The original coffee also appeared in Busteni, through the place called QUWWA (Bd Libertății, no 51), they have a super coffee that has to be tested, both for its taste and for its benefits!

 

*not at least, if you arrive in Sinaia, I highly recommend an excellent burger from UMAMI SENSE and special drinks at BRUMA and SNOW restaurant.

Also, we are sure that there are many other places with good food, but these, at the moment, have satisfied our preferences.

 

Hopefully info:

 

Here you’ll find some helpful info because we care about you!
Firstly, did you know that you can get a super tasty cake or cake from DELICE (bd Libertății, no 85)?
Moreover, they use vanilla sticks, not the essence; quality Belgian chocolate, etc as a result, that’s why we consider them the best.

 

After that, let’s not forget the place where you can buy fresh bread, every day – THE BAKERY on Pescăriei Street (which is 2 minutes from Vila Florilor Busteni).
Also, you can buy fresh trout from Busteni Trout Farm, which is a 3-minute drive from Vila Florilor Busteni.
Similarly, for barbeque, you can find fresh meat at the butcher’s near Penny, which is a 5-minute drive away.

 

Here are some easy routes – so what do we do in Busteni!

 

In Busteni you can do all kinds of hiking.
By the way, regardless of the season, it is very important to have quality boots with you to protect your feet, including those that can save you from sprains!

 

 1. Firstly, The road to the URLĂTOARE waterfall that starts next to the cable car! The route to Urlatoarea waterfall is quite easy and pleasant.
  You can leave your car in the parking lot at the cable car and then, up to the forest, you will find the indications and signs you need to follow to reach the waterfall!
  I recommend visiting this waterfall and in winter it has a special charm, however, be careful to equip yourself properly!
 1. Valea Spumoasa Waterfall
  As well as Urlatoare waterfall, the distance is about the same, except that it is less crowded here, you will find a much larger waterfall, view over the valley and you can enjoy your sandwich at the mountain refuge.
  The start to the route is also made from the base of the forest, next to the cable car, there is a marked route.
 1. The sphinx and the old woman.
  Thirdly, you can get to these points quite easily, the first route would be with the cable car from Busteni that reaches the Babele chalet.
  And from there you have a minute to get to the monuments, for instance!
  The other option would be by car to the Piatra Arsa chalet, and from there on foot for about 30-45 minutes, depending on the weather conditions.
  The second option would be to do it in the morning so as to avoid the unpleasant situation in which you return to the dark, at the same time go with someone who knows the route or simply follow the signs to get there!
 1. Also, behind the Flower Villa, and more specifically, on Zambilelor Street, if you go up, you will end up in the FOREST.
  Following the route, on the left – you will pass Cantacuzino Castle, passing by a former stone quarry in the Baiului mountains. The road, at a leisurely walk, takes approx. one hour.
 2. Even more, you cand go tothe route to the “DIHAM” chalet, which starts from Valea Cerbului, next to the “Gura Diham” restaurant.
  Also, upstairs you can try an MBS (for “beginners” that would mean polenta with cheese and cream, haha!)
 3. Another place with a super fine view over the town of Busteni and the mountain is the so-called “BELVEDERE” ~ Zaomrei street, no. 42.
You can ride the ATV, our guests benefit from a 10% discount!

 

7.Caraiman Cross
Another attraction point is Caraiman cross, you can access the cross on foot from the Sphinx.
It is an absolutely wonderful route, especially in summer!
The view is special and the energy of the place is special!

 

8. Kalinderu Slope
In addition, Busteni Ski slope is a great place both in winter, for the activities you can practice, but also in summer, when you can sit on the grass and enjoy a cocktail!

 

In winter you will find ski instructors, board and for children but also for adults; but also room for breasts!
You can rent any equipment you need, from the base of the slope.

 

Be careful! Although the above are considered easy routes, I recommend you go properly equipped-boots, front, water/tea in a thermos, good cheer, and respect for nature.
Most importantly, Let’s also take into account the fact that it would be advisable to go on the road in the morning! This is because during this period it gets dark quite quickly and it is unpleasant to stay in the forest at night, especially in unfamiliar territory.

 

What can we visit in the city?

 

Caraiman Monastery is a special place, it has special energy. Both in the yard and inside the houses there.
In other words,
He also has a story: the monastery was dreamed of by Father Gherontie, being hospitalized at the time at the sanatorium in Busteni and He had a dream in which the Virgin Mary told him that in the place where he would find a fir tree with six branches near running water, he would build a monastery. It took almost half a decade until it actually appeared on the Plaiul Palanca land, also known as Poiana Soarelui, two years being necessary only to find the place predicted in the dream. In the yard, there is an atypical fir tree, in the form of a huge polycandrum. Around the tree – the aghiazmatar is built.
Inside the monastery, pilgrims can relax, admire the small monastic household, a real attraction for the little ones, since it houses chickens, ducks, geese, peacocks, pigeons, pheasants, bunnies and ponies.

 

However, You can also visit the “Cezar Petrescu” Memorial House, Did you know that Cezar Petrescu wrote “Fram the polar bear”?
However, it is a place with a history worth visiting but be careful, like any memorial house/museum, it is closed on Mondays and, to avoid inconveniences, always check the operating hours.

 

So, after all we will attach some pictures from the places where we ate (We’re not used to taking pictures of food, but we try our best) and from the routes mentioned above!
But, don’t forget that you can also follow us on our FB or IG page to be up to date with more info and recommendations!
In conclusion, I hope you will find this info useful.
Thank you!