Vila Florilor Busteni

Bușteniul și muntele!

Bușteniul și muntele!
Pentru mine, un privilegiul este că Vila Florilor și și casa unde locuiesc ( la câteva minute distanță) se află pe partea cu munții Baiului deci cu vedere către maiestuosul Caraiman și potecile lui!
M-au uimit încă din prima clipă oamenii Bușteniului, oameni simpli, turiști, meidici, dansatori, antreprenori, oameni care au doborât recorduri, și mulți alții! Sunt onorată că am avut ocazia de a auzi poveștile și de a sta de vorbă cu oamenii de la Salvamont care își pun viețile în primejdie de fiecare dată când sunt sunați la orice oră, pe orice condiție meteorologică, chit că e duminică și așa mai departe pentru a salva viețile oamenilor rămași blocați pe munte, prin această postare vreau să atrag atenția că muntele nu este un bulevard! Oricând mergi pe munte asigură-te că ai la tine un ghiozdan cu apă, câteva gustări bogate în calorii(ex. batoane de ciocolată), obligatoriu lanternă și mai precis o frontală pentru a avea mâinile libere (telefonul poate să se descarce oricând așa că nu te baza pe el!), dacă nu ai condiție fizică excelentă îți mai recomand să ai la tine câteva tablete de magneziu ori dextroză. Să nu uităm de pelerină de ploaie, nu ocupă mult spațiu și având în vedere vremea imprevizibilă de pe munte, consider că este un must have!
Bușteniul oferă de la cele mai simple poteci, prin pădure la pereți de escaladă pentru cei experimentați! În cele ce urmează vreau să vă prezint câteva poze cu locuri pe care, poate nu toți vom avea ocazia de a le vedea și în viața reală!

Vă mulțumesc și sper să țineți cont de aceste sfaturi la următoarea călătorie pe munte! Acesta a fost ” Bușteniul și muntele! ”
Metaphotora <- responsabilă pentru unele dintre poze.
Evelina.